Alcatel-LucentAppleHuaweiJabraLenovoSamsungSennheiser
Her er du: Forsiden

Vennligst vent...

Tom handlekurv
Mobiltilbehør Finn blekk og toner Generell
tilbehørsvelger

Skjema Bestillinger (Kommer)

Lync-Skype

Microsoft Lync 2013, Skype for Business


 

Lync 2013 JørgenMicrosoft Lync, nå Skype for Business er en enhetlig kommunikasjonsplattform for bedrifter. 
Med Lync kan mennesker enkelt ta kontakt med hverandre, fra PCer, nettbrett og mobile enheter. 

Lync gir deg en enhetlig opplevelse med én klient for tilgjengelighet, direktemeldinger, talefunksjon, videofunksjon og nettmøter. 

Lync er også integrert med de produktivitetsverktøy ansatte bruker til daglig, som Office og SharePoint. Lync-brukere kan kontakte Skype-brukere og dermed kommunisere med flere hundre millioner mennesker over hele verden. 

Med Lync kan brukere kommunisere sikkert og ta kontakt med kolleger og kunder fra praktisk talt hvilket som helst sted de velger å arbeide.

Brukere kan veksle mellom enheter etter behov. Lync gir en velkjent og konsekvent brukeropplevelse på tvers av PCer, telefoner og nettbrett.

Lync kobler sammen millioner av mennesker hver dag. Muligheten for videokonferanser i HD-kvalitet gir mer levende Lync-møter.

Lync er en pålitelig plattform for all sanntidskommunikasjon. 
Lync kan integreres med Alcatel.-Lucent telefonsystem og Trio Contact Center.


 

Vil du vite mer?

For mer informasjon, tilbud, gode råd, ta kontakt.

Kontakt os
 


Hva er nytt i Lync 2013

Lync 2013 har et nytt, ryddig utseende som bidrar til rask og enkel kommunikasjon. Det har også andre nye funksjoner, for eksempel faste chatterom, delte notater og mobilitet, som gjør at du kan tilpasse Lync til din egen arbeidsflyt, enten du er på kontoret, hjemme eller på farten.

Les videre for å lære om den nye hurtig-Lync-menyen, favorittgruppen, fanebaserte samtaler, videofunksjoner, møtekontroller og mye mer.

Toppfunksjoner du kan utforske

Rent inntrykk med Lync-hurtigmenyen

Lync bruker nå en hurtig-Lync-meny for å gi mer funksjonalitet med mindre rot. Hurtig-Lync-menyen inneholder knapper som vises når du holder pekeren over bildet til en kontakt. Du kan starte en chat, en samtale, en videosamtale eller vise et kontaktkort med ett enkelt klikk. Hold pekeren over de tre prikker på høyre side for å vise flere alternativer.

Lync 2013 Jørgen

Faste chatterom knapp erstatter Aktivitetsfeeder. Med Chatterom-knappen får du rask tilgang til chatterommene og emnefeedene.

Du kan bruke det nye ikonet for full skjerm Full skjerm-knapp til å utvide Lync-vinduet slik at det fyller hele skjermen.

Med knappen Legg til en kontakt Legg til en kontakt går det raskt å bygge kontaktlisten.

Varige chatterom og emnefeeder

Lync 2013 har faste chatterom der du kan ha vedvarende diskusjoner med venner og kolleger du velger. Klikk Chatterom-knappen hvis du vil søke etter chatterom, overvåke aktivitet i chatterom og lese og legge inn meldinger.

Skjermbilde av et valgt chatterom

Når du oppretter et chatterom, kan du angi følgende for personvernnivået:

  • Åpent – Alle kan finne, lese eller legge inn meldinger i chatterommet. Medlemskap kreves ikke.
  • Lukket – Alle kan finne chatterommet, men bare medlemmer kan lese eller legge inn meldinger i det. (Standard)
  • Hemmelig: Kan bare ses av medlemmer.

Når du går inn i et chatterom, viser bildene øverst hvem som er medlemmer samt tilstedeværelsesstatusen deres. Du kan også vise kontaktkortet til et medlem ved å holde musepekeren over bildet og klikke pil ned.

Skjermbilde av fast chat med 6 deltakere

Du kan også opprette emnefeeder slik at du blir varslet når noen i et av chatterommene legger inn et innlegg som inneholder bestemte ord.

På siden med alternativer for vedvarende chat kan du angi varsler og varsellyder som brukes når noen legger inn meldinger i chatterommene.

Hold favorittene samlet

Men den nye Favoritter-gruppen kan du raskt opprette en liste over personer du ofte er i kontakt med. Bare høyreklikk en kontakt, og klikk deretter Legg til i favoritter i rullegardinlisten.

Skjermbilde av Legg til i favoritter

Nye visningsalternativer

Valgene i Kontakter-visningen gir deg mange nye visningsalternativer:

Klikk Grupper hvis du vil vise kontaktene og chatterommene organisert etter gruppene du har definert. KlikkStatus hvis du vil vise kontaktene organisert etter tilgjengelighet (tilkoblet, borte, ikke tilgjengelig eller ukjent). Klikk Relasjoner hvis du vil vise dem gruppert etter fortrolighetsforholdene du har definert for dem, eller klikkNy hvis du vil vise en liste over de som har bedt om å bli lagt til i kontaktlisten din.

Skjermbilder av kontakter sortert etter relasjon

Bruk den nye alternativsiden for Kontaktliste for å angi hvordan du vil sortere og vise kontakter. Du kan velge en utvidet tolinjersvisning som viser kontaktenes bilder, eller en komprimert enlinjesvisning. Du kan også sortere kontaktene alfabetisk eller etter tilgjengelighet.

Fanebaserte samtaler

Med fanebaserte samtaler kan du nå ha alle samtalene, direktemeldingene og chatterommene i ett samtalevindu. Med fanene på venstre side i samtalevinduet kan du enkelt navigere blant alle aktive samtaler. (Hvis du foretrekker ett vindu per samtale, kan du selvfølgelig velge dette alternativet på alternativsiden for kontaktlisten.)

Skjermbilde som viser en fanebasert samtale

Bruk knappen Eget vindu "" for å vise en samtale i et eget vindu, og deretter endre størrelsen som du vil. Deretter kan du bruke knappen Samme vindu "" for å flytte vinduet tilbake til hovedvinduet. Du kan også bruke disse knappene i et møte der video eller innhold blir presentert.

Lync kan huske samtaletilstanden når du logger av og senere logger på igjen.

Du kan bruke ikonene nederst i samtalevinduet til å legge til andre i en direktemeldingssamtale eller oppgradere den til en lydsamtale, videosamtale eller presentasjon med fildelings- og nettkonferanseverktøy (tavle, møtenotater, delte notatblokker og vedlegg). Når du holder musepekeren over et ikon, vises kommunikasjonsmodusen og tilgjengelige alternativer. Når du klikker et ikon, konverteres direktemeldingen til den aktuelle modusen.

Skjermbilde av ikoner nederst i samtalevinduet

Nye videofunksjoner

Med hurtig-Lync-menyen kan du starte en videosamtale med en kontakt med bare ett klikk.

Før du foretar eller tar imot et videoanrop, kan du vise en forhåndsvisning av din egen video i invitasjonen.

Skjermbilde av en videoforhåndsvisning

I den nye gallerivisningen vises automatisk alle i videokonferansen. Når video ikke er tilgjengelig, vises deltakerens bilde. Med gallerikontrollene kan du vise deltakernes navn og identifisere dem som snakker. Galleriet viser de mest relevante personene i møtet ved å plassere videoen til den som snakker mest, i raden for stående, mens bilder av mindre aktive deltakere vises i raden for sittende.

Skjermbilde av en videokonferanse i Lync

Når det er flere enn fem deltakere i en videokonferanse, vises de fem mest aktive deltakernes videovinduer i den øverste raden, og bilder av de andre deltakerne vises nedenfor. Du kan også velge at en eller flere av deltakerne skal være synlige hele tiden.

Innebygd tilgjengelighet

Lync støtter nå høy oppløsning, slik at du kan tilpasse tekst og grafikk for 125 % og 150 % punkter per tomme. Støtte av høy kontrast gjør Lync visuelt tiltalende, selv når den brukes med forskjellige høykontrasttemaer i Windows.

Bilde av skjerm stilt inn på 100 %

Bilde av skjerm stilt inn på 150 %

I tillegg har Lync nå over 100 hurtigtaster for viktige funksjoner, som gir deg direkte tilgang uten mus. Nå kan du for eksempel trykke ALT+C for å godta et anrop, eller ALT+I for å ignorere det, uten å måtte bruke faner eller angi fokus. Du kan også bruke tastaturet til å avslutte en samtale (ALT+Q), starte OneNote (CTRL+N) og åpne Verktøy-menyen (ALT+T).

Omfattende støtte for skjermleser i Lync Basic 2013 sikrer at alle meldinger, innkommende forespørsler og direktemeldinger leses opp, slik at du alltid har full oversikt.

Nye møtefunksjoner

Bli med i et Lync-møte med bare ett klikk

Enten du er på kontoret eller på farten, kan du bli med i et Lync-møte med bare ett klikk eller trykk. Du trenger ikke lenger å skrive ned eller huske telefonnumre og passkoder. Bare klikk Bli med i Lync-møte fra en Outlook-møtepåminnelse på datamaskinen, eller i ra kalenderen eller møtepanelet på en Windows Phone-, iOS- eller Android-enhet.

Skjermbilde av Bli med i Lync-møte på en mobil enhet

Alternativer for møteområde

Når du planlegger et møte, kan du velge din egen dedikerte plass, eller du kan opprette et nytt møterommed en ny ID og et nytt passord. Du kan tilpasse møtealternativene slik at de passer bedre til behovene dine, til møtetypen eller til deltakerne. Hvis du for eksempel eksterne deltakere, bestemte presentatører eller konfidensiell informasjon som skal diskuteres, kan det være en fordel å opprette en mer kontrollert møteplass.

Avhengig av type møte kan du nå velge om du vil stenge lyden til publikum og tillate eller blokkere videodeling når du planlegger møtet. Disse alternativene er tilgjengelige på siden Alternativer for møte, og anbefales når du har et møte med over 20 deltakere.

Skjermbilde av Alternativer for møte

Utvidede møtekontroller

Med de brukervennlige lydkontrollene i møterommet kan du dempe eller fjerne dempingen av deg selv, endre lydenheter, og til og med overføre møtet sømløst til et annet nummer.

Enheter

Med menyen Presenter får du tilgang til alt presentasjonsinnhold på ett sted, for eksempel skrivebord, PowerPoint-presentasjoner, undersøkelse, tavle og OneNote.

Hver gang du deler innhold, varsles du med en lett synlig meldingsrute i møtet.

Presentasjon av skrivebordet

Du kan også dele flere programmer hvis du trenger å arbeide med flere enn ett program.

Du kan nå laste opp presentasjoner som inneholder videoklipp. Bare last opp PowerPoint-presentasjon og hold pekeren over lysbildet for å vise videokontrollene for å spille, stanse midlertidig eller justere lyden.

Når en annen deltaker viser en PowerPoint-presentasjon, kan du se gjennom lysbildene privat, gå tilbake til presentatørvisningen, eller ta over presentasjonen ved behov.

Skjermbilde av privat visning

Som presentatør i møtet kan du tillate eller blokkere sending av videoer. Med Ingen deltakervideo kan du begrense videodeling til bare presentatører. Dette alternativet er nyttig når du har et stort møte og trenger å begrense tilgangen til bare presentatører.

Handlinger

Du kan bruke Skjul navn for å skjule navnene under bildet eller videoen til deltakerne i galleriet.

Klikk Gjør alle til deltakere for å endre alle andre presentatører til deltakere med en gang.

Velg et oppsett … et hvilket som helst oppsett

Avhengig av type møte kan du velge en bestemt visning av innhold, presentatør eller møtedeltakere ved å bruke knappen Velg et oppsett "".

Skjermbilde av tilgjengelige møtevisninger, med Gallerivisning valgt

Gallerivisning viser alle deltakernes bilder eller videoer. Visning for presentatør viser møteinnhold med presentatørens video eller bilde nedre til høyre i møtevinduet. Presentasjonsvisning viser bare møteinnholdet. Du får full oversikt over innholdet, men du ser ikke deltakerne. Kompaktvisning viser bare deltakernes bilder. Bare hold pekeren over et bilde for å vise kontaktinformasjonen.

Når du tar opp et møte, lagres opptaket automatisk i et format (MP4) som kan spilles i Windows Media Player. Du kan legge ut opptaket på en delt plassering slik at andre kan se det.

Enkelt samarbeid med delte notater

OneNote gir nye måter å samarbeide på under et møte. Du kan bruke delte notatblokker og redigere sammen med møtedeltakere i sanntid under et møte, eller du kan ta notater til eget bruk etter møtet. OneNote-deling forenkler kommunikasjon og oppfølging og reduserer samtidig feil forårsaket av avskrift senere.

Skjermbilde av OneNote valgt

Alle gruppemedlemmer har tilgang til de delte notatene, slik at de kan bidra med informasjon, ha en idedugnad eller bruke notatblokksider som en virtuell tavle. OneNote-vinduet forankres automatisk til møtevinduet, og personer og innhold som deles i møtet, legges automatisk til i Notater.

Du kan bruke menyen Behandle presentasjonsinnhold til å endre tillatelser til, gi nytt navn til eller fjerne innhold.

Når Lync oppdager at du gir en presentasjon, får du automatisk tilstedeværelsesstatusen Ikke forstyrr - presenterer. Dermed blokkeres direktemeldinger og annen forstyrrende kommunikasjon.

Lync Web App

Med Lync Web App kan brukere av PC og Mac delta i et Lync-møte gjennom nettleseren, og de får full funksjonalitet:

  • HD-video, som gir liv og uttrykk i Lync og gjør at deltakerne kan forstå hva du mener på nye måter.
  • Internett-telefoni (VoIP), slik at du kan koble deg til møtet fra hvor som helst uten å få utenlandstakst.
  • Direktemeldinger, som gjør at du kan kommunisere lydløst ved behov, for eksempel når du er på kafé eller på et tog.
  • Deling av skrivebord, program og PowerPoint, som gjør at andre møtedeltakere kan se innholdet, slik at du kan fortsette samarbeidet uten å gå glipp av noe.

Lync Web App

«Tilgang fra hvor som helst»

Lync gjør det enkelt å kommunisere fra alle steder der du har Internett-tilgang eller mobilnettilgang, ved å la andre kunne få tak i deg ved navn, uansett hvor du er. Du kan bytte fritt mellom enhetene og være trygg på at du har en velkjent og konsekvent brukeropplevelse på tvers av datamaskin, telefon, nettleser og tavle-PC.

Lync for mobile klienter

Med Lync for mobilklienter kan du være til stede uansett hvor du er ved hjelp av Windows Phone-, iPhone-,iPad- eller Android-enheter. Du kan styre tiden din bedre ved å bestemme tilgjengeligheten og kontrollere avbruddene. Du kan sende e-post, sende en direktemelding, ringe eller til og med bli med på en lydkonferanse med bare ett tastetrykk.

Lync for mobile klienter

Lync for mobilklienter gir deg best produktivitet på tvers av enheter. Du kan vise kollegenes tilgjengelighet i sanntid og velge den beste måten å koble til på – ved å sende direktemelding eller e-post eller ved å ringe. Når du ringer, brukes Enterprise Voice-nummeret, slik at du kan kommunisere med én konsekvent identitet og unngå betaling for ringeminutter.

Skjermbilde av telefonnummer for en innkommende samtale og svarknapp på en Lync mobilklient

Tilkobling er tilgjengelig på firmanettverket og på datakanalen til mobilleverandøren uten at du trenger et virtuelt privat nettverk (VPN). Du kan bli med på en lydkonferanse med ett trykk uten at du trenger å huske passord eller PIN-koder.

Skjermbilde av møteforespørsel på Lync for mobilklient

Lync for mobilklienter gjør også at du kan søke i firmakatalogen og koble til kontakter i forbund på andre nettverk.